Ouder & Kindercoaching

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Kindercoaching

In het eerste gesprek, ook wel de intake genoemd, neem ik ruim de tijd om jullie te leren kennen. Hierin geef ik graag  de mogelijkheid om te vertellen met welke vraag jullie bij mij zijn gekomen.

Aan de hand van die (hulp)vraag en de achtergrond informatie zal ik bespreken wat ik voor jullie kan betekenen.

In mijn behandelingen maak ik gebruik van mijn kennis als kinderoefentherapeut en kindercoach.

De hulpvraag kan breed gevormd worden, maar heeft altijd als doel om het kind weer beter in zijn/haar vel te laten voelen. Een hulpvraag kan bijvoorbeeld zijn op sociaal gebied in de omgang met vriendjes/vriendinnetjes of op het schoolse vlak.

Er zitten geen voorwaarden aan de hulpvraag die jullie hebben. Het belangrijkste is weer vertrouwd kunnen zijn met het lichaam en hierdoor weer plezier te hebben in de dingen die je doet.

Oudercoaching

Heb jij als ouder weleens het gevoel maar te rennen en vliegen? En je af te vragen of je het allemaal wel goed doet?

Soms is een rustmoment ook goed voor jezelf. Als ouders krijgen wij helaas geen handleiding mee. Je moet het zelf ervaren en ontdekken. Wat werkt wel en wat werkt niet. Hoe ben jij zelf opgevoed en welke normen en waarden breng je (on)bewust over naar je kind. En loopt het hierdoor soms niet helemaal zoals je het misschien graag zou willen, maar weet je niet waar je zelf de verandering kan aanbrengen?

Ik help je graag op weg! Ja, maar hoe dan?

In mijn behandelingen werk ik met Neuro Emotionel Integratie (NEI). Alle cellen in je lichaam hebben een geheugen. Een emotionele gebeurtenis of bijvoorbeeld een vervelend gesprek kan voor een onbewuste blokkade zorgen. Soms raken dergelijke “onopgeloste” zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je er nog bewust van bent. Dit kan voor een blokkade zorgen en deze blokkades kunnen je fysiek en mentaal dan beïnvloeden (zonder dat je dat weet).

Door middel van een spiertest ook wel de O-ringtest genoemd, kan er met een vast protocol gekeken worden waar die mogelijke blokkade zit en wat je er nu van weerhoudt om je weer te voelen zoals je dat graag zou willen.

Werkvormen

Bij het coachen maak ik gebruik van mijn kennis uit verschillende technieken onder andere:

  • de o-ring test uit de toegepaste kinesiologie
  • Neuro-emotionele Integratie (NEI)
  • Ontwikkeling van bewegingspatronen
  • Reflexen en niet geïntegreerde reflexen
  • EFT plus (Emotional Freedom Technique)

Naast die technieken maak ik ook heel veel gebruik van mijn eigen gevoel. Ik heb altijd al geweten dat ik meer aan voel. Vaak wordt er meer “gezegd” in het lijf dan verbaal met woorden. 

Als kind heb ik dit zelf ervaren en hier ook mee geworsteld. Ik voelde het één maar iemand zei het tegenovergestelde. Dat kon ik niet altijd goed snappen en wist ook niet wat ik daarmee aan moest.

Inmiddels heb ik daar mijn weg in gevonden en vind ik het belangrijk om dat te delen tijdens de coachingssessies. Ik zie het dan ook als een extra kracht waar ik gebruik van mag maken om anderen ook op weg te helpen.

-> Kijk verder bij vergoedingen