Reflex Integratie Therapie via RMTI

Niet gewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten, leerproblemen en angst kunnen voortkomen uit het feit dat het kinderlijf en brein elkaar niet begrijpen.

Een kind kan alleen lekker in zijn vel zitten als hij/zij zich bewust is van zijn/haar lijf. Als hij/zij voelt dat het lijf een binnenkant en een buitenkant heeft, een voor en een achterkant, een boven en beneden heeft en een links en rechts.

Dat zijn belangrijke voorwaarden om je pas echt veilig te voelen, veilig met jezelf en veilig met de wereld om je heen.

Want wat is er nou mooier dan de wereld te ontdekken?

De RMTI (reflex integratie) methode kan gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling zowel fysiek, sociaal-emotioneel als cognitief.

Er worden verschillende oefeningen, spelvormen, massages en coachingstechnieken toegepast. Spelenderwijs gaan wij aan de slag om te kijken welke hobbels jij op dit moment tegen komt en welke stappen er nodig zijn om die hobbelige weg te trotseren.

Ik ben post HBO gecertificeerd Coach Kinderbrein en Bewegen volgens de methode van Carla van Wensen & gecertificeerd RMTI level 1 & 2 trainer via de Rhythmic Movement Training International.